FJern kalk fra vand

 

Der er rigtig mange gode grunde til, at man gerne vil fjerne kalk fra vandet i sin bolig – både økonomiske og praktiske.

Kalk i vandet belaster maskiner og økonomi

Kalk fra vandet lægger sig på alle overflader i både badeværelse, køkken og brygger. Det ses tydeligt – og kønt er det ikke!

Kalken aflejrer sig også steder, hvor det ikke lige kan ses, men hvor det i længden har økonomiske konsekvenser – så fjern kalk fra vandet, så du undgår at:

  • Varmelegemer i kaffemaskinen samt i opvaske- og vaskemaskinen kalker til. For over tid vil de begynde at bruge mere strøm til at varme vandet op, og de vil ikke holde så længe. Konsekvensen er et større forbrug af strøm, en større elregning samt øgede udgifter til at købe nye maskiner
  • Kalken aflejrer sig i pumper, cisterner, armaturer og ventiler, der skal renses eller skiftes tidligere end nødvendigt
  • Vandrørene kalker til. Når det sker, vil den mængde vand, som kan strømme igennem dem bliver mindre, hvilket medfører, at vandtrykket bliver mindre. Det samme sker i varmtvandsbeholdere, som over tid ikke giver tilstrækkeligt med vand på grund af kalkaflejringer

Spar penge til vaskemidler, shampoo og salt til opvaskemaskinen

Ved at fjerne kalk fra vandet i boligen kan man også spare penge til shampoo, balsam, rengøringsmidler samt sæbe til både opvaskemaskine og vaskemaskine – man kan som en generel tommelfingerregel sige, at man kan spare cirka en tredjedel.

Dertil kommer, at man ikke længere behøver at komme salt i opvaskemaskinen. På mange maskiner lyser indikatoren for salt dog stadig, men det kan man ignorere. Det kan være en ide at erstatte opvaske-tabletterne med pulver, da det er nemmere at dosere.

Kan man fjerne kalken i vandet ved at koge det?

Nej, tvært imod! Når man opvarmer vand – eksempelvis til brusebadet – og når kaffemaskiner samt vaske- og opvaskemaskiner varmer vandet op, bliver kalkpartiklerne hårdere. Derfor opløses de ikke så nemt, og de udfældes som diverse kalkaflejringer, der er besværlige på mange måder.

Fjern kalk fra vand – nemt og effektivt!

Et blødgøringsanlæg, der fungerer ved ion-bytning, er en sikker og veldokumenteret vej til at få et kalkfrit hjem.

Minimax blødgøringsanlæg fungerer ved ion-bytning. Anlægget kan fjerne kalk fra vand, fordi der sidder to filtre med natrium-ioner i anlægget.

Når det hårde vand fra vandværket løber igennem disse filtre bytter natrium-ionerne, der sidder i filtrene plads med kalk- og magnesium-ionerne i vandet – på den måde bliver hårdt vand til blødt vand.

Både kalk og magnesium-ionerne skylles ud i afløbet, når anlægget automatisk skyller filtrene igennem. Samtidig tilfører anlægget nyt natrium til filtrene fra saltblokkene, så anlægget kan fortsætte med ion-bytningen.

Læs mere om blødgøringsanlægget, der sætter nye standarder i Danmark her

Læs mere om, hvordan Minimax blødgøringsanlæg virker her

DERFOr  miniMAX

Sammenlign med andre anlæg her

Vælg minimax - med eller uden montage

UDEN MONTAGE

Minimax M3

Inklusive 5 poser bloksalt og montagesæt

14.750 DKK
- inkl. fragt
Køb

MED MONTAGE

Minimax M3

Inklusive montage

Bestil tilbud
- uforpligtende
Bestil tilbud

Minimax, montage og bloksalt

BEDST TIL PRISEN - Lav din egen sammenligning med andre anlæg i dette skema!

Minimax sørger for, at du sparer tid og besvær med at afkalke fliser, glasvægge, kaffemaskiner mv. Du kan også nedsætte forbruget af shampoo, vaske- og rengøringsmidler. Dine maskiner vil holde længere og bruge mindre strøm.

Blødgøringsanlæg skal monteres af en autoriseret VVS-installatør!
Det skal være nemt få blødgjort vand. Derfor tilbyder vi en montageservice, hvor Minimax monteres af professionelle, uafhængige VVS-installatører - og til en fast pris!

Derfor bloksalt
Bloksalt er nemt at bære, bruge og opbevare. Bloksalt fra Minimax er kompakt, og lever op til den højeste kvalitetsnorm EN 973 Type A, og indeholder ingen tilsætningsstoffer.

Alle produkter

Så nemt er det

Fjern kalk fra vand

Se mere om at fjerne kalk fra vand:

Fjern kalk fra vand – også det kolde!

Det er en rigtig god ide at sørge for at fjerne kalk fra det kolde vand – også selvom koldt vand er mindre tilbøjeligt til at give aflejringer af kalk end varmt vand.

Mange apparater, som bruges i husholdningen, tager nemlig koldt vand ind og varmer det op i maskinen. Et velkendt eksempel er opvaskemaskiner, hvor man jævnligt skal sørge for, at der kommer salt på, der kan fjerne kalken fa vandet.

Koldt vand afsætter også kalk

Også der, hvor man kun bruger koldt vand er det en fordel at bruge kalkfrit vand, for også her kan der sætte sig kalk. Det gælder for eksempel i toiletter. Derfor monterer man oftest et blødgøringsanlæg lige efter vandmåleren, hvor vandet føres ind i boligen. På den måde sikrer man, at man udnytter sit blødgøringsanlæg, og dermed også sin investering, mest muligt.

Fjern kalk fra vand til brug i både små og store boliger

Det er meget nemt og hurtigt at få de mange fordele, der er ved at have blødere vand. For ligegyldigt om man har en stor eller mindre bolig – eller om man bor én eller mange personer i den – kan et Minimax anlæg altid blødgøre tilstrækkeligt med vand til at dække forbruget i boligen med ét, to eller tre badeværelser.

Årsagen er, at et Minimax anlæg tilpasser sig det konkrete behov, så alle kan nyde det silkebløde vand – også selv om flere går i bad på samme tid, og alle maskiner er sat i gang. Dertil kommer, at et Minimax blødgøringsanlæg er udviklet, så det er kompakt og ikke optager ret meget plads.

Læs mere om Minimax blødgøringsanlæg her

Vælg et pålideligt og effektivt anlæg

Et Minimax anlæg sikrer dig alle fordelene ved at fjerne kalk fra vand, der skal bruges i husholdningen

Minimax kører helt uden strøm, og det drives udelukkende i kraft at vandtrykket. Derfor er det utroligt nemt at indstille, og det bliver ikke påvirket af, at man kommer til at slukke for det, eller hvis der sker strømafbrydelser.

Anlægget registrerer og måler og meget præcist, hvor meget vand der bruges i boligen – helt ned på dråbeniveau, fordi det har en meget avanceret og præcis måler.

Minimax er indstillet, så det kun går i gang med at skylle tankene, når der er brugt en bestemt mængde vand. Det renser således kun tankene, når det er nødvendigt, og bruger heller ikke mere vand og salt end nødvendigt.

Den nøjagtige måling og meget effektive brug af salt og vand gør, at Minimax passer til vandforbruget i husstanden, og at det er billigt og fornuftigt i drift.

Fjern kalk fra vand – med en ionbytter af højeste kvalitet

Filtrene i de to tanke i Minimax blødgøringsanlægget indeholder millionvis af mikroskopiske kugler, der er lavet af harpiks. Det er disse harpikskugler, der opfanger den kalk, som gør vandet hårdt.

Harpiksen i Minimax er af en særdeles høj kvalitet, fordi kuglerne særligt små – og derfor kan de ligge helt tæt og næsten uden afstand. Det medfører:

  • at filtrene og dermed Minimax-anlægget fylder mindre
  • et lavt forbrug af salt fordi ionbytningen, der fjerner kalken, er mere effektiv.
  • en højere ydeevne (gennemstrøming af vand): Når harpikskuglerne ligger tæt ligger natrium-ionerne også tæt. Derfor kan filtrene i Minimax hurtigt fjerne kalk i vandet – også selv om der er meget kalk i vandet. Harpiksens høje kvalitet er en medvirkende årsag til, at Minimax kan give så meget blødgjort vand på kort tid

Det er altså ikke kun vægten eller mængden af harpiks i et blødgøringsanlæg, der har betydning for kvaliteten. Det er langt vigtigere, hvor små, ensartede og effektive harpikskuglerne er. Minimax indeholder nano harpiks på 350 mikron.