Sådan virker det

Minimax har fået sit navn, fordi det fylder meget lidt og har en høj ydelse.

To tanke fungerer SAMTIDIG

Minimax har et unikt design med to cylindere (filtre), der begge giver vand SAMTIDIG. Det er et såkaldt ”duplex parallelsystem”. Derfor kan anlægget være så kompakt  og alligevel have en høj ydelse (vandgennemstrømning) på 51 liter i minuttet.

Flere andre anlæg har også to filtre (duplex-system), men disse fungerer på skift. Ganske som Minimax har de også den fordel, at man altid har blødgjort vand, fordi den ene tank giver blødgjort vand, mens den anden regenerer. Men fordi tankene ikke giver blødgjort vand samtidig (men på skift), er disse anlæg ikke så kompakte som Minimax og fylder typiske langt mere.

Regenerer stille, hurtigt og med et lille vandforbrug
Minimax regenererer
på kort tid. Det tager kun 11 minutter – og anlægget bruger kun 17 l vand hertil. Minimax er meget lydsvagt, når det regenererer (41 dB), og vandet løber stille og roligt i afløbet uden at sprøjte.

Filtre med harpiks af højeste kvalitet

Filtrene i de to tanke i Minimax består af millioner af mikroskopiske harpiks-kugler. Kuglerne opfanger kalk og magnesium, som gør vandet hårdt.

Effektiv afkalkning af meget vand på kort tid
Harpiksen i Minimax har en meget høj kvalitet, fordi kuglerne er særligt små og ensartede og ligger helt tæt. Her sidder det natrium, som bytter plads med kalken i vandet, også meget tæt. Derfor er ionbytningen – eller afkalkningen – særdeles effektiv, da intet vand med kalk kan ”smutte forbi”.

Kun brug for lidt vand til regenerering
Hapiksen i et Minimax anlæg er kostbar. Her udvider harpikskuglerne sig ikke, når de optager kalken. Derfor kan tankene være så små og kompakte. Det kræver kun lidt vand for et Minimax anlæg at rense de små tanke. Derfor har Minimax et lavt vandforbrug.

Den høje kvalitet af harpiks i Minimax medfører:

  • at filtrene og dermed Minimax-anlægget fylder mindre
  • et lavere forbrug af salt fordi ionbytningen, er mere effektiv. Natriummet sidder så tæt i filtrene, at alt vandet bliver afkalket
  • en højere ydeevne (gennemstrøming af vand), fordi anlægget kan nå at blødgøre meget vand på kort tid
  • at der ikke skal bruges så meget vand til at rense de små tanke under regenereringen

Det er altså ikke kun mængden eller vægten af harpiks, der har betydning for filtrenes evne til at afkalke vandet, men i højere grad hvor små, effektive og stabile harpikskuglerne er i forhold til at udvide sig. Harpiksen i Minimax er nano harpiks på 350 mikron.

Hvordan fjernes kalk fra vandet?

Når det kalkholdige vand løber igennem harpiksen i anlægget, bytter kalk-
og magnesium-ionerne i vandet plads med natrium-ionerne i filtrene.

Det sker, fordi harpikskuglerne er negativt ladede, så de tiltrækker kalk og magnesium, som er positivt ladede. Derved binder kalk og magnesium sig
til harpiksen. Her sidder det fast, indtil anlægget regenerer automatisk.

Under regenereringen tilføres filtrene nyt natrium. Det sker med salt fra saltblokkene. Når anlægget skyller filtrene, føres kalk- og magnesiumpartiklerne  med rensevandet ud i afløbet.

Saltblokkene, der bruges til Minimax, er fødevare-godkendte, og lever op til den højeste kvalitetsnorm EN 973 Type A. Saltblokkene indeholder ingen tilsætningsstoffer som eksempelvis klor og antiklumpningsmidler.

Minimax bruger ikke strøm
– og måler forbruget af vand præcist

Minimax bruger ikke strøm, men fungerer i kraft af vandtrykket. Det er både miljøvenligt og billigt i drift.
Anlægget indeholder ingen elektriske dele, der kan gå i stykker, og ved strømudfald kører anlægget fortsat, og skal ikke om-programmeres.

Præcis måling af vandforbruget mindsker forbruget
Minimax registrerer automatisk og meget præcist dit forbrug af vand. Det renser kun filtrene/regenerer, når der er løbet en vis mængde vand gennem måleren. Derfor bruger anlægget ikke mere vand og salt end absolut nødvendigt – uanset hvor stor husstanden er.
Nogle blødgøringsanlæg regenererer på et bestemt tidspunkt af døgnet uanset forbruget af vand. Det giver et unødvendigt højt forbrug af både vand og salt.

Godkendt til drikkevand i Danmark

Alle Minimax blødgøringsanlæg er godkendte til drikkevand i overensstemmelse med relevant lovgivning i Danmark og EU.

Minimax overholder således alle krav til produkter, der er i kontakt med drikkevand – både hvad angår materialer og hygiejne.

Drikkevands-godkendelsen sikrer, at produkterne regelmæssigt bliver testet, så de overholder anerkendte retningslinjer og normer vedrørende sikkerhed, hygiejne og miljøbeskyttelse.

Se drikkevandsgodkendelsen/certifikatet her

Vælg minimax - med eller uden montage

UDEN MONTAGE

Minimax M3

Inklusive 5 poser bloksalt og montagesæt

14.750 DKK
- inkl. fragt
Køb

MED MONTAGE

Minimax M3

Inklusive montage

Bestil tilbud
- uforpligtende
Bestil tilbud

Minimax, montage og bloksalt

BEDST TIL PRISEN - Lav din egen sammenligning med andre anlæg i dette skema!

Minimax sørger for, at du sparer tid og besvær med at afkalke fliser, glasvægge, kaffemaskiner mv. Du kan også nedsætte forbruget af shampoo, vaske- og rengøringsmidler. Dine maskiner vil holde længere og bruge mindre strøm.

Blødgøringsanlæg skal monteres af en autoriseret VVS-installatør!
Det skal være nemt få blødgjort vand. Derfor tilbyder vi en montageservice, hvor Minimax monteres af professionelle, uafhængige VVS-installatører - og til en fast pris!

Derfor bloksalt
Bloksalt er nemt at bære, bruge og opbevare. Bloksalt fra Minimax er kompakt, og lever op til den højeste kvalitetsnorm EN 973 Type A, og indeholder ingen tilsætningsstoffer.

Alle produkter